Bazen iş için seyahat ederken, maliyetlerin kontrolden çıkmasına izin vermek kolaydır. Ancak, yevmiyeli çalışıyorsanız veya seyahat bütçenizde başka kısıtlamalar varsa, yolda hayatınızı perişan etmeyecek bazı maliyet azaltma yöntemlerini uygulamaya koyabilirsiniz.

Bu maliyet düşürücü fikirler, yalnızca ev ofisindeki bütçeyle uğraşan insanlarla sorun yaşamamak için değil. Çoğu zaman işletmelerin iş seyahati için belirli bir bütçeleri vardır ve bu bütçe bittiğinde, o bütçe yılı boyunca başka seyahat yapılamaz. Bu nedenle, önümüzdeki aylarda daha fazla iş gezisine ihtiyaç duyulacağını öngörüyorsanız, henüz gelmemiş olan önemli gezileri kolaylaştırmak için sınırlı bütçeyi koruyabilmeniz için, giderken maliyetleri göz önünde bulundurmanız akıllıca olacaktır.

İş Seyahati Maliyetlerini Kontrol Etme

Yolda tasarruf etmek zor olabilir, çünkü otel ve restoranlar sizi rahat ettirmekte ve ihtiyaçlarınızı karşılamakta iyiyken, aynı zamanda hesaplarınızı doldurmada da iyidir


Yolda tasarruf etmek
zor olabilir, çünkü otel ve restoranlar sizi rahat ettirmekte ve ihtiyaçlarınızı karşılamakta iyiyken, aynı zamanda hesaplarınızı doldurmada da iyidir. Ancak, iş seyahati bütçenizi genişletebilmek için çok sayıda gereksiz harcamadan kaçınmanın bazı kolay yolları vardır.

* Gitmeden önce ye. Havaalanı restoranları veya snack barlar herkesin bildiği gibi aşırı pahalıdır. Bu yüzden sabah erkenden yola çıkacak olsanız bile, evden çıkmadan önce kahvaltı yapın ve karnınızı doyurun, böylece yolda yiyecek almak zorunda kalmazsınız.

* Bilge paketleme


* Bilge paketleme
. Oteldeki ve yoldaki hayatınızı bir düşünün. İhtiyacınız olan hemen hemen her şeyin seyahat boylarını satın alabilirsiniz. Ayrıca, iyi bir yemek yiyene kadar yolculuk sırasında sizi toparlamak için kullanılabilecek patlıcan karışımı, şeker çubukları veya fındık gibi hafif ve taşıması kolay atıştırmalıkları yanınıza alabilirsiniz. Yolculuk sırasında kendinize bağımlı olarak, havaalanı hizmetlerini kullanmayarak çok tasarruf edersiniz.

* Bir otel sadece bir yatak, bir duş ve bir televizyondur. Konaklama yerinizi ayırtırken, nerede kalmanız gerektiğini düşünün. Lüks bir otele ihtiyacınız yoksa rezervasyon yaptırmayın. Geceyi tek bir yerde geçirip sonra devam edecekseniz, temiz, iyi yönetilen bir motel, Hilton’daki executive süit kadar sizinle ilgilenebilir.

* Bu yolculuğu paylaşın


* Bu yolculuğu
paylaşın. Parti olarak seyahat ediyorsanız veya varış noktasında iş ortaklarıyla buluşuyorsanız, taksileri veya kiralık araçları paylaşarak hem iş maliyetlerinden hem de gereksiz yere yanan fosil yakıtlardan tasarruf edebilirsiniz.

* Marketler ve şarküteriler. Hatta New York veya Orlando gibi büyük bir şehirde evinizdeki mantığı kullanarak ekonomik bir şekilde yemek yiyebilirsiniz. Yakındaki bir bakkala erkenden giderek odanıza meyve ve seyahat yiyecekleri koyabilir ve dışarıda yemeniz gereken öğün miktarını azaltabilirsiniz.

* Toplu taşıma


* Toplu taşıma
. Seyahat ettiğiniz kasabanın güvenli ve çalışır durumda metroları veya başka bir toplu taşıma sistemi varsa, bu sizin için araba kiralamaktan çok daha verimli olabilir. Örneğin Washington DC, araba kiralamak yerine kullanabileceğiniz olağanüstü bir demiryolu taşımacılığına sahiptir.

Ev bütçeniz için harcamaları kontrol altında tutmak için evde kullandığınız aynı sağduyudan bazılarını kullanarak, sadece yolda ucuza yaşayamazsınız, aslında daha iyi yaşayabilirsiniz. Ve bazı çok temel mal ve hizmetler için fazla ücret alınmasına izin vermeyerek, iş geziniz hakkında daha iyi hissedecek ve şirketinizde akıllı bir gezgin olarak tanınacaksınız.

PPPPP 603


PPPPP 603