Deneyimli bir iş gezginini, bu deneyimde yeni olan birinden ayırt edebilirsiniz. İş seyahatine yeni başlayan birinin yoldaki aşırılıklara katılması kolaydır. İş amaçlı seyahat eden biri olarak, bir yetişkinsiniz ve firmayı temsil ettiğiniz süre boyunca iş gibi davranmanız için şirketiniz size güveniyor. Ancak bir masraf hesabı ve uzak bir kasabada boş zaman fikrinin sizi en iyi şekilde etkilemesine izin vermek ve seyahat ederken kendinizi serbest bırakmak kolaydır.

Bu tür aşırılıklar, deneyimli bir iş seyahatinin kaçındığını göreceğiniz davranış türleridir. Belki haftalarca sürecek uzun bir iş gezisine çıkıyorsanız ve birçok şehirden geçiyorsanız, yolun kendisi sağlığınıza ve esenliğinize zarar verebilir. Normal yaşam kalıplarınızın bozulması, sıkı çalışma ve bağlantı kurmanın ve şehirden şehre taşınmanın stresi, yollarda çok büyük zararlara yol açabilecek ve hatta hastalıklara yol açabilecek yorgunluk düzeylerine neden olabilir. Ve iş için seyahat ederken hastalanmak ve sağlığınızın kötü olmasına rağmen yine de görevlerinizi yapmak zorunda kalmaktan daha tatsız bir deneyim yoktur.

Yolda Sağlıklı Kalmak

Bu nedenle, yolda iyi yaşamanın bazı katı kurallarına uymak, yolculuğun ömrü boyunca fayda sağlayacak ve seyahatin zorluklarını çok daha az ciddi hale getirecektir


Bu nedenle, yolda
iyi yaşamanın bazı katı kurallarına uymak, yolculuğun ömrü boyunca fayda sağlayacak ve seyahatin zorluklarını çok daha az ciddi hale getirecektir. İş seyahati disiplininin çoğu, fiziksel, zihinsel ve duygusal durumunuzu iyi durumda ve her gün iş için hazır durumda tutabilmeniz için bazı sağlıklı aktiviteleri içeren günlük bir rutini hayatınıza sokmayı içerir. Sağlıklı bir iş seyahati deneyimi için uyulması gereken bazı basit ama etkili kurallar şunları içerir:

* Uyku rutinleri. İyi bir gece uykusu, hafife aldığımız bir şeydir. Ve dinlenmiş bir duruma geçmek için sadece bir yatak ve çalar saatten daha fazlası gerekir. Evde, dinlenmeye doğru ilerlemek için kullandığınız rutinleriniz var. Bunları yoldaki hayata uyarlayın ve yatmadan önceki o saati dinlenmeye ve uyumaya hazırlanmak için kendinize ayırın. Her ikisi de sağlık için gereklidir.

* Düzenli egzersiz


* Düzenli egzersiz
. Çoğu otel, kaslarınızı hareket ettirmek için kullanabileceğiniz bir egzersiz odası veya havuza sahiptir. Uçaklarda veya konferans salonlarında oturmak kaslarınızı sıkıştırabilir ve iyi bir esneklik sağlamanıza engel olabilir. Akşam yemeğinden sonra yürüyüşe çıkmak veya geceleri otelde basit egzersizler yapmaktan başka bir şey olmasa bile, vücudunuza biraz hareket verin, o kasları gerin ve kanınıza taze oksijen gelsin.

* Zaman çalışmıyor. Akıl sağlığınız için kendinize biraz zaman ayırın. Görülecek eğlenceli şeyleri olan bir şehirdeyseniz, iş seyahatinin iş yönünden uzaklaşıp hayvanat bahçesine, müzeye gidin ya da bir cazibe merkezi görün ve iş stresinden uzaklaşın. Ve otelde dinlenmek ve bir kitap okumak veya en sevdiğiniz TV programını izlemek için geceleri birkaç saatinizi ayırın. Yolculuğunuz sırasında olup biten her şeyi toparlamak ve işlemek için bu zihinsel dinlenme süresine ihtiyacınız var.

* İyi yemekler. Fast food yemenin cazibesine kapılmayın. Size çok yönlü yemekler sunacak restoranları arayın. Her gün meyve, süt, sebze, ekmek ve iyi sağlıklı proteinler yediğinizden emin olun.

* İçmeyin


* İçmeyin
. Alkol, eğlenceli olsa da, vücudunuzun kaynaklarını büyük ölçüde tüketir. İçme ve iyileşme zamanı, vücudunuzda dayanıklılığınızı ve her gün sağlıklı kalma yeteneğinizi ortadan kaldıran talepler oluşturur. Bu nedenle, geceleri bir kadeh şarap dışında alkolden kaçının. Alkol tüketiminize dikkat ederseniz yolculuktan çok daha iyi çıkarsınız.

Bu fikirlerden bazıları neredeyse gülünç derecede basit görünüyor. Ancak, herhangi bir iş seyahati yaptıysanız, bazen basit bir gereksinim olan sağlıklı bir diyetin ve egzersiz yapmak ve dinlenmek için kendinize biraz zaman ayırmanın yoğun bir iş programında zor olabileceğini bilirsiniz. Ancak evde yaptığınız gibi yolda da iyi yaşamayı bir öncelik haline getirirseniz, yolculuktan kurtulmak için o kadar uzun zamana sahip olmadan evdeki sorunlarla ilgilenmeye hazır bir şekilde eve gelirsiniz.

PPPPP 748


PPPPP 748