Bu hakkında konuşmaktan hoşlandığımız bir şey değil ama iyi insanların, hatta şirketlerinin refahını sürdürmek için yola çıkan iyi iş adamlarının bile başına kötü şeyler geliyor. Ancak bazı durumlarda, iş yerinize giden rotanız üzerinde bazı gerçek seyahat tehditleri olabilir. Bu, özellikle terörizm çağında, Avrupa’ya veya Orta Doğu’ya yapılan bir gezinin, siz seyahat ederken bazı çok gerçek tehlikelerin ortaya çıkabileceği anlamına gelebileceği için geçerlidir.

Sorumlu yetişkinler olarak, yaklaşan bir iş gezisinde karşılaşılabilecek tehlikeleri düşünmek ve bu tehlikeyi değerlendirmek ve iş hedefine farklı bir şekilde yaklaşmak veya buna göre hazırlık yapmak bizim işimiz. Bir sonraki iş gezinizin siyasi huzursuzluk, kötü hava koşulları veya başka nedenlerle tehlikeli olabileceğinden şüpheleniyorsanız, ilk adım bu gezinin önemini dürüstçe gözden geçirmektir. Kendinizi veya iş ortaklarınızı tehlikeye atmadan yolculuğun hedeflerini gerçekleştirebilirseniz, bu, yolda olası bir felakete tercih edilir.

Tehlikeye Uçmak

Yolculuk hala devam ediyor gibi görünüyorsa varış noktanız, önerilen güvenlik önlemleri ve potansiyel tehlikenin doğası hakkında öğrenebileceğiniz her şeyi öğrendiğinizden emin olun


Yolculuk hala devam
ediyor gibi görünüyorsa varış noktanız, önerilen güvenlik önlemleri ve potansiyel tehlikenin doğası hakkında öğrenebileceğiniz her şeyi öğrendiğinizden emin olun. ABD Dışişleri Bakanlığı, http://www.travel.state.gov adresindeki web sitesini olası güvenlik risklerinin doğası hakkında güncel tutar.

Tehlikeli olabilecek bir iş gezisine hazırlanmanın bir sonraki adımı, belgelerinizi ikiye ve üçe katlamaktır. Yurtdışında bulundurmanız gereken pasaport, vize, ehliyet ve diğer önemli kimlik kartları gibi önemli kişisel belgelerinizin kopyalarını ve taranmış görüntülerini alabilirsiniz. Bunların kopyalarını, ilgili kişinin erişebileceği bir yere evde bırakarak ve dijital kopyalarını internetin bulunduğu her yerden erişebileceğiniz ortak bir klasöre yükleyerek, bu belgelerin kaybolması durumunda kendinize bir güvenlik ağı sağlamış olursunuz. Ayrıca seyahat belgelerinizin durumunu gözden geçirin ve siz yola çıktığınızda bunlardan birinin süresinin dolma ihtimali varsa yenilemelerinizi şimdi yaptırın.

Bir veya daha fazla yabancı ülkeye seyahat ediyorsanız, bu ülkelerdeki ABD büyükelçiliklerinin yerlerini ve telefon numaralarını öğrenin


Bir veya daha
fazla yabancı ülkeye seyahat ediyorsanız, bu ülkelerdeki ABD büyükelçiliklerinin yerlerini ve telefon numaralarını öğrenin. Ülkeden ülkeye hareket ederken bu bilgilere sahip olduğunuzda, sizi sıkışıklıktan kurtarmak için onlara başvurmanız gerektiğinde hızla hareket etmeye hazırsınız.

Bir sorunla karşılaşırsanız ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyarsanız, size hızlı bir şekilde yardım almak için kullanılabilecek önemli kişisel verileriniz yanınızda olmalıdır. Adınızı, acil durumda kiminle iletişime geçeceğinizi, kan grubunuzu, dikkat edilmesi gereken alerjiler gibi tıbbi ayrıntıları, fiziksel ihtiyacınız olduğunda size yardımcı olabilecek önemli ilaçları ve her şeyi içeren bir kart yazdırabilirsiniz. Başka bir yerde, kritik bir ihtiyaç durumundaysanız, meslekten olmayan bir kişinin ihtiyacı olabilir. Bu kartın kritik verilerinizi iletebilmesi için daha da fazla güvenlik için, ziyaret ettiğiniz ülkenin diline tercüme ettirebilirsiniz, böylece yerel sağlık veya kamu hizmeti görevlileri size yardım etmek için çalışırken gecikme olmaz.

Yolculuğunuza hazırlanmak için ne kadar çok şey yaparsanız, bir belaya yanıt vermek ve hatta meydana gelirse beladan tamamen kaçınmak için o kadar iyi hazırlanmış olursunuz


Yolculuğunuza hazırlanmak için
ne kadar çok şey yaparsanız, bir belaya yanıt vermek ve hatta meydana gelirse beladan tamamen kaçınmak için o kadar iyi hazırlanmış olursunuz. Yerel gelenekleri ve deniz aşırı bir acil durumda ne yapılması gerektiğini anlayarak, krize sakince ve hızlı bir şekilde yanıt verebilir ve kendinizi, iş ortaklarınızı ve mülkünüzü erken ve hızlı bir şekilde güvence altına alabilirsiniz. O zaman tehlike baş gösterirse, onun üzerinizdeki etkisini öğrenmek için hazırlıklı olursunuz.

PPPPP 633